Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bilgi Günü’nde Birleşik Rusya’nın desteğiyle ülke genelinde yeni okullar açıldı

Bilgi Günü’nde Birleşik Rusya’nın desteğiyle ülke genelinde yeni okullar açıldı
REKLAM ALANI
04.09.2024
A+
A-

Bilgi Günü’nde Birleşik Rusya’nın desteğiyle ülke genelinde yeni okullar açıldı

2024,

Eğitim kurumlarının inşaatı ve onarımı halk partisi programına göre yapıldı
Magadan Bölgesi Ust-Omchug’da 2 No’lu okul tadilattan sonra açıldı. Parti aktivistleri ayrıca Khasyn ve Olsky bölgelerindeki birçok okulu da ziyaret etti. Birinci sınıf öğrencilerine okul kitleri dağıtıldı.

Srednekansky bölgesindeki çocuklara da Bilgi Günü nedeniyle hediyeler verildi. Partinin bölge şubesi sekreteri Magadan bölgesi valisi Sergei Nosov’dan kendilerine renkli kağıtlar, kalemler, boyalar, albümler, kalem kutuları ve portföy klasörleri verildi. Nizhny Novgorod bölgesinde altı yeni okul açıldı.

“Bugün Nizhny Novgorod bölgesinde altı binden fazla kontenjanı olan yeni okullar açıldı. Eğitim tesislerinin bu kadar yoğun inşa edilmesi bir yandan bölge için bir atılım, diğer yandan da geçmiş yıllarda kazanılan ivmenin devamı ve bunu daha da artırmayı planlıyoruz” dedi. partinin bölge şubesi Vali Gleb Nikitin .

Bor ilçesinin Botalovo-4 mikro bölgesinde ve Arzamas şehrinin 12. mikro bölgesinde eğitim kurumlarının büyük açılışında yer aldı. Moskova yakınlarındaki Orekhovo-Zuevo’da Devlet Duması milletvekili Gennady Panin, öğrencileri ve öğretmenleri Bilgi Günü nedeniyle tebrik etti . Birleşik Rusya’nın ulusal programına göre inşa edilen 550 kişilik yeni okulun açılışında yer aldı. “Bugün ülke genelinde açılan yeni okullar çocuklarımızın geleceğine, Rusya’nın geleceğine yapılan bir yatırımdır. Burada ve diğer şehirlerde her çocuğun yeni bilgiler edinmede başarıya ulaşması için gerekli koşulları yaratıyoruz” dedi.

Parlamenter ayrıca 200’den fazla çocuğun eğitim gördüğü Shaturtorf köyündeki okulun çocuklarını ve öğretmenlerini de tebrik etti. Yaz aylarında popüler parti programına göre burada büyük bir yenileme yapıldı.

Rostov bölgesinde birkaç yeni okul açıldı: Azak, Bataysk, Myasnikovsky bölgesinin Krasny Krym köyü, Neklinovsky ve Kamensky bölgelerinde. Taganrog’da ülkenin güneyindeki önde gelen eğitim kurumlarından biri olan müzik kolejinin kapıları açıldı. Rostov Denizi bölgesindeki 1.340 öğrenciye yönelik 85 numaralı yeni okulda da eğitim-öğretim yılı başladı. “Yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde 47 bin Don birinci sınıf öğrencisi için ilk zil çaldı. Okul onların ikinci evi olacak. Heyecan verici etkinliklerin gerçekleştiği, deneyimli öğretmenlerin ve gerçek arkadaşların yakınlarda olacağı bir yer. Çocuklar yeni şeyler öğrenerek kendi düşüncelerini oluşturacaklar, karakterlerini güçlendirecekler ve hayatlarının geri kalanına yönelik öncelikleri belirleyecekler,” diye belirtti Don parlamentosu başkanı Birleşik Rusya’nın Rostov bölge şubesi sekreteri Alexander Ishchenko .

Yeniden yapılanmanın ardından Novosibirsk’in Oktyabrsky bölgesinde 185 Nolu Lyceum açıldı. Artık bir yüzme havuzu, dört spor salonu ve bir robotik sınıfı var; ebeveynlerin ve öğrencilerin istediği her şey. “Farklı seviyelerdeki bütçelerden çok miktarda para yatırıldı. Yeniden yapılanma ihtiyacı çoktan gecikmişti; bina 1968’de inşa edilmişti. Şimdi burada en iyi ekipman, en modern tasarım var,” dedi yerel parti şubesi sekreteri, belediye meclisi yardımcısı Igor Titarenko .

Ulusal parti programına göre güncellenen 3 No’lu okul Omsk’ta açıldı. Törene partinin bölge şubesi sekreteri ve bölge başkanı Vitaly Hotsenko katıldı. “Bütün bunlar, okul eğitim sistemlerinin modernleştirilmesine yönelik başkanlık programı sayesinde mümkün oldu. Aile Yılı’nda bölgedeki tüm birinci sınıf öğrencilerine okul yılı boyunca ihtiyaç duyacakları devlet sembollerinin bulunduğu markalı sırt çantaları ve kırtasiye malzemeleri vermeye karar verdik” dedi.

Ayrıca Omsk’ta işletmeler için geleceğin mühendislerini eğitmek için bir lise ve seçkin mühendislik eğitimi merkezi açıldı. Lugansk’ta cumhuriyetin 10. yıl dönümünün adını taşıyan 51 numaralı okul, tadilatın ardından kapılarını açtı. Burada 530 çocuk eğitim-öğretim yılına başladı.

Devlet Duması milletvekili Viktor Vodolatsky , okulun Lugansk’taki vatanseverlik eğitiminin merkezi haline geleceğini, çünkü Eylül ayından itibaren Savaşçı Merkezi eğitmenlerinin eğitim kompleksi öğretmenleriyle birlikte çalışmaya başlayacağını ve çocuklara hayatta kalma becerilerini öğreteceğini, vatanseverlik duygularını aşılayacağını ve Anavatan sevgisi. “Okulun restorasyonu, Birleşik Rusya’nın önde gelen bölge Moskova ile ortaklaşa uyguladığı revizyon programına dahil edildi, bu, mikro bölge sakinleri için uzun zamandır beklenen bir olay. Geniş sınıflar, Moskova okullarının standartlarını karşılayan özel fizik, biyoloji ve kimya sınıfları, yumuşak sandalyeli 140 kişilik toplantı salonu, yeni aydınlatma ve özel ses ekipmanları – bu okul rahat bir eğitim süreci için tüm koşullara sahiptir. Devlet Duma milletvekili vurguladı.

Okulun iletişim hatları değiştirildi, temel ve destek yapıları güçlendirildi, yeni bir çatı kuruldu ve iç mekan çalışmaları yapıldı. Artık modern bir eğitim kurumunun tüm standartlarına tamamen uygundur.

Hoparlör
Hotsenko Vitaly Pavlovich
Hotsenko Vitaly Pavlovich
Omsk Bölgesi Valisi, Partinin Omsk Bölge Şubesi Sekreteri, Omsk Bölgesi Hükümet Başkanı
#Rostov bölgesi
#Moskova bölgesi
#Omsk bölgesi
#Magadan bölgesi
#Panin
#Khotsenko
#İşçenko
#Nizniy Novgorod bölgesi
#Vodolatsky
#Lugansk Halk Cumhuriyeti
#1 Eylül
#okulların revizyonu
#halkın programı
#Nikitin
#Nosov
#bölgeler
#Titarenko
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/v-den-znanij-pri-podderzhke-edinoj-rossii-po-vsej-strane-otkrylis-novye-shkoly

, , , , ,

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.