Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

HALİLİYE BELEDİYESİ CULHA ATÖLYESİNDE KURS KAYITLARI SÜRÜYOR

HALİLİYE BELEDİYESİ CULHA ATÖLYESİNDE KURS KAYITLARI SÜRÜYOR
REKLAM ALANI
10.05.2024
A+
A-

TARİH 10.05.2024
İLETİ NO 174
KONU HALİLİYE BELEDİYESİ CULHA ATÖLYESİNDE KURS KAYITLARI SÜRÜYOR

HALİLİYE BELEDİYESİ CULHA ATÖLYESİNDE KURS KAYITLARI SÜRÜYOR

Şanlıurfa’nın geleneksel el sanatlarını yaşatan Haliliye Belediyesi, Coğrafi İşaret Belgesi alınan Culha sanatını tanıtmaya devam ediyor. Culha Atölyesi ile yeni ustalar yetiştirilmesi hedeflenirken, kurs kayıtları da sürüyor.

Bir 2 kişi ve yazı görseli olabilir

 

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla Şanlıurfa’nın unutulmaya yüz tutmuş el sanatları, Haliliye Belediyesi bünyesinde kurulan atölyelerde icra ediliyor.

Bir 1 kişi, arp ve yazı görseli olabilir

Geleneksel El Sanatları Merkezinde (GESEM) ahşap oymacılığı, bakır işleme, tesbihçilik ve eski sanatlardan olan culhacılığı yaşatan Haliliye Belediyesi, culha sanatının tanıtılması ve yeni ustaların yetişmesi için Culha Atölyesini şehre kazandırdı. Başkan Mehmet Canpolat’ın girişimleri sonucu 2021 yılında Coğrafi İşaret Belgesi ve Marka Tescil Belgesi alınan culhanın, bu atölye ile daha geniş kitlelere tanıtılması hedefleniyor. Culha Atölyesinde yer alan 10 adet dokuma tezgahı ile kentin değerlerini ayakta tutan Haliliye Belediyesi, usta-çırak ilişkisiyle mesleklerin kaybolmaması için de yeni öğrenciler yetiştiriyor. Culha Atölyesinden eğitim alan kursiyerler, sunulan imkanlar dolayısıyla Başkan Canpolat’a ve Haliliye Belediyesine teşekkürlerini ileterek, “Haliliye Belediyemizin açtığı culha atölyesinde eğitim alıyoruz, iş öğreniyoruz. Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat’a çok teşekkür ederiz, bize bu imkanı sağladı. Kendimizi geliştiriyoruz, daha iyi yerlere gelmemizi sağlıyor. Çok teşekkür ederiz Haliliye Belediyemize” sözlerine yer verdi.

Bir 2 kişi ve yazı görseli olabilir

Öte yandan, Culha Atölyesine kayıt olmak ve culha kumaşı ile el emeklerini sergilemek isteyen kursiyerlerin ise Devteyşti Mahallesinde bulunan Culha Atölyesinde kayıt oluşturabilecekleri kaydedildi. Detaylı bilgi almak isteyen vatandaşların ise 444 22 63 numaralı İletişim Merkezi ile irtibat kurabileceği ifade edildi.

 

Bir 1 kişi, rüzgar çanı ve yazı görseli olabilir
Değerli Basın Mensupları;

 

Ekte; ilgili bilgilendirme notu, fotoğraf ve görüntü yer almaktadır.

 

İnternet siteleri için link;

 

FTP Adresimiz:

Sunucu: 213.14.45.58

Kullanıcı adı: basin

Şifre: 123987

 

İyi Çalışmalar Dileriz;

Haliliye Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 

İletişim;

Telefon: 0414 313 3443-44 / 633

Facebook: www.fb.com/haliliyebld

Twitter: www.twitter.com/haliliye_bld

Instagram: www.instagram.com/haliliyebld

E-mail: [email protected][email protected]

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.